Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik legismertebb és leghatékonyabb eleme. Lényege, hogy a test szerte található akupunktúrás pontok ingerlése által helyreállítja a szervezet energia-egyensúlyát. Az akupunktúrás pontokat speciális, steril és egyszer használatos tűk segítségével, szakszerűen beszúrva stimulálják.

A kínai orvoslás alapfilozófiája, hogy egészségünket a testünkben szabadon áramló energia (csí) biztosítja. Ha az áramlás egyensúlya megbomlik, vagy valamilyen zavar keletkezik a rendszerben, azt a szervezet fizikai tünetekkel jelzi. Ezért a tünetek gyógyítása érdekében a szervezet egészét szükséges kezelni, a megfelelő pontok tűvel történő ingerlése által.

Mi történik az orvosi akupunktúrás kezelés során?

 - Részletes állapotfelmérés: panaszok megismerése és a háttérben álló kiváltó okok tisztázása.

 - Személyre szabott kezelési terv felállítása (milyen gyakorisággal ajánlott ismételni a kezelést, szükséges-e mellé valamilyen kiegészítő módszer alkalmazása, stb.

 - Kezelés speciális akupunktúrás tűvel

 - Tapasztalatok és várható eredmények megbeszélése.

A teljes test orvosi akupunktúrás kezelését magánrendelőnkben Dr. Porgányi Zita aneszteziológus szakorvos végzi.

Fülakupunktúra

A test akupunktúrás pontja elérhetőek a fülön, mint mikrorendszeren keresztül is. A fülakupunktúra egy speciális kezelés, amely során kisméretű fültűket használunk, amelyek általában egy hétig a fülben maradva fejtik ki hatásukat. A kezelés pár nap szünet után megismételhető és kiválóan alkalmazható súlycsökkentés vagy dohányzásról való leszokás céljára. A fülakupunktúrás kezelést gyógykezelés céljából Dr. Vághy Beatrix neurológus főorvos végzi magánrendelőnkben.

Milyen panaszok esetén ajánlott az orvosi akupunktúrás kezelés?

 - Számos mozgásszervi panasz esetén kiválóan alkalmas a tünetek csillapítására, pl: lumbágó, ízületi gyulladás, reumatikus fájdalom, RA, PP, arcigedzsába.

 - Allergiás és asztmás panaszok enyhítésére.

 - Reflux és egyéb emésztési zavarok kezelésére.

 - Anyagcserezavarok, hormonális problémák kezelésére, valamint a klimax tüneteinek enyhítésére.

 - Stresszoldásra, pánikbetegség és szorongás enyhítésére.

 - Testsúlycsökkentés céljából.

 - A dohányzásról való leszokás segítésére.

Munkatársaink - Orvosi akupunktúra