A diéta görög eredetű szó, amely prevenciós és gyógyászati célból szabályozott táplálkozást, élelmezést jelent. A dietetikus olyan szakember, aki felsőfokú végzettségét az alkalmazott táplálkozástudomány megismertetésére használja, egyénre szabott táplálkozási- és életmód tanácsadással.

A dietetikus célja, a hozzá forduló Páciensek számára az egészséges életvitel és egészséges táplálkozás kialakítása, és az ezzel összefüggő megbetegedések megelőzése. Első alkalommal egy alapos vizsgálat történik, amely során megállapításra kerül a testösszetétel (zsírtömeg, ásványi anyag, fehérje, víz), az izom-zsír arány, az energiaszükséglet, valamint meghatározásra kerül a célsúly. Ezután és ez alapján személyre szabott dietétikai szaktanácsadás történik. Részletes terv készül arról, hogyan érhető el a kitűzött cél, mit kell tenni és enni ennek a megvalósításához.

Kinek érdemes dietetikushoz fordulni?

- Fogyni vágyók számára

- Hízni vágyók számára

- Olyan betegségek esetén, ahol elengedhetetlen a diéta alkalmazása a gyógyuláshoz/a rosszabbodás elkerüléséhez (pl.: cukorbetegség, köszvény)

- Ételallergiával küzdők számára

- Emésztőrendszeri betegségtől szenvedők számára

- Sportolók számára a speciális diéta kialakításához

- Azok számára, akik életmód változtatásra készülnek preventív vagy gyógyulási céllal

- Túlsúllyal küzdő, műtétre váró páciensek számára.


Magánrendelőnkben a dietetikai rendelés jelenleg szünetel. Igény esetén kérjük, hívja központi telefonszámaink egyikét, recepciós kollégáink örömmel ajánlanak dietetikus szakembert Önnek!


Diétetika