Az őssejtek felhasználása a gyógyításban már nem új keletű gondolat, azonban az orvostudomány és a technológiai fejlődése napjainkra valóra is váltotta az elméletet. A LIPOGEMS® az őssejt terápiák egyik legbiztonságosabb formája, mely egy igazán modern, zárt rendszerű technológiát alkalmaz. Ez a speciális gyógymód 2016-ban jutott el Magyarországra, ahol mindössze korlátozott számú ortopéd szakorvos végzi. A kezelés műtéti körülmények között történik, rendkívüli odafigyeléssel és alapossággal, egynapos ellátás keretein belül. Tehát a beavatkozás után nincs szükség bent fekvésre, a páciens gyakorlatilag pár órányi pihenés után hazamehet.

A LIPOGEMS® őssejt terápiás kezelést Budapesten, egyedülálló módon, magánrendelőnk egyik tapasztalt orvosa, Dr. Molnár Szabolcs PhD ortopéd-traumatológus főorvos végzi. A terápiát megelőző szakorvosi konzultációra és vizsgálatra, valamint a beavatkozás utáni kontrollra mostantól a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő biztosítja a helyszínt minden páciens számára. A kezelés maga külső helyszínen, egynapos műtéti beavatkozásra felszerelt privát partnerintézményünkben történik!

A szakorvosi konzultáció és vizsgálat díja 22.000 Ft (helyszín: Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő).

A konzultáció feltétele az alábbi dokumentációk rendelkezésre állása az előjegyzett vizsgálati időpontban:

- Friss röntgen lelet az érintett testrészről (képi anyag és írásos lelet is!)
- Amennyiben korábban készült MRI vizsgálat az érintett testrészről annak eredménye (írásos és képi anyag is!)
- Amennyiben az érintett testrész korábban operálva volt, a műtéti beavatkozásról szóló kórházi dokumentáció, zárójelentés.

A kezelés pontos díjáról a konzultáció során szakorvosunk ad felvilágosítást, megközelítőleges információért forduljon recepciónkhoz!

Mi az a LIPOGEMS® terápia?

A LIPOGEMS® egy egyszer használatos, zárt rendszerű, az FDA (Food and Drug Administration – USA) által is engedélyezett eszköz, a zsírszövet feldolgozására és azonnali injektálására egy forradalmian új módszerrel. Az új technológiai lényege, hogy megőrzi az eltávolított zsírszövet teljes, regeneratív tulajdonságokkal rendelkező mikrokörnyezetét, így az őssejtek mellett növekedési faktorokat, támogató sejteket (pericitákat), és gyógyító fehérjéket (citokineket) is tartalmaz.

A módszer egyedisége és forradalmisága abban rejlik, hogy egy zárt, steril készülék segítségével a zsír egy minimális, enzim-mentes kezelésen megy keresztül. Ez a zsírszövetek fokozatos méretcsökkenését, valamint a gyulladáskeltő olajok, vérmaradványok és egyéb szükségtelen sejttípusok eltávolítását is jelenti, melyet kizárólag fizikai behatásokkkal és különböző szűrőkkel ér el. Az eljárás egyben biztosítja a sejtek aktiválását, a regeneratív hatások azonnali és széles spektrumú beindítása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a LIPOGEMS® nem egy egyszerű – vagy kizárólag - őssejt terápia. Sokkal inkább egy átfogó regeneráló kezelés.

Kiknek ajánlott a LIPOGEMS® őssejtterápia?

A terápia felhasználhatósága nagyon széleskörű mind az egészségügyben, mind a szépségiparban. Magánrendelőnk ortopéd főorvosa, Dr. Molnár Szabolcs PhD. a LIPOGEMS® terápiát mozgásszervi panaszok kezelése céljából végzi.

A kezelés az alábbi megbetegedések esetén ajánlott:

- Oszteo-artrózis kezelése, csont- és porcszövet rekonstrukció (porc- és csontkopások, teniszkönyök, golfkönyök stb.)
- Porc és ínszalag-sérülések
- Egyéb sportsérülések
- Fájdalomcsökkentés

A kezelésről minden esetben alapvetően szükséges a beavatkozást végző szakorvossal konzultálni!

A LIPOGEMS® terápia azon páciensek számára jelenthet megoldást, akik:

- Fiatalabb koruk ellenére fájdalmas panaszokkal küzdenek, a műtét még nem indikált, azonban az egyéb konzervatív kezelési lehetőségek nem kifejezetten eredményesek.
- Már régóta küzdenek a porckopás tüneteivel, de mindenképpen szeretnék elkerülni a protézis beültetést.
- Valamilyen belgyógyászati vagy egyéb egészségi okból nem műthetőek, így a protetika nem lehetséges.

Hogyan történik a beavatkozás?

A LIPOGEMS® őssejtterápiás kezelést képzett és tapasztalt ortopéd szakorvos végzi egynapos műtéti eljárás keretein belül. A helyszín és az időpont részleteinek tisztázására a beavatkozást végző szakorvossal (Dr. Molnár Szabolcs PhD) személyesen van lehetőség magánrendelésén.

A beavatkozás előtt minden esetben szükséges a szakorvosi konzultáció és vizsgálat Dr. Molnár Szabolcs PhD ortopéd-traumatológus főorvossal. Az előzetesen lefoglalt időpontban kérjük, hozza magával az orvosi dokumentációit, a panaszával kapcsolatos korábbi kezelések dokumentációit, valamint az érintett testrészről készült röntgen/CT/MRI vizsgálat képi anyagát (leírás nem elég!). A konzultáció során a beavatkozás részleteiről, esetleges kockázatairól és a várható eredményekről is felvilágosítást nyújtunk.

A beavatkozás során helyi érzéstelenítéssel, általában a hasfal alsó részéről fájdalommentesen eltávolítják a megfelelő mennyiségű zsírszövetet, melyből ezután egy speciális, zárt rendszerben kinyerik regeneratív szövetállományt, és azonnal befecskendezik a panaszos testrész területére. A beavatkozás egyszerű, azonban soklépcsős folyamat, ezért általában körülbelül 45-60 percet tart a műtőben, majd a beavatkozás után 1-2 órányi pihenés szükséges.

A műtét után néhány napig a kezelt ízület tehermentesítése, pihentetése, jegelése javasolt. Egyes esetekben fájdalomcsillapító nonsteroid gyógyszer is alkalmazható. Már ebben a pár napban is nagyon fontos az ízület rendszeres átmozgatása, kifejezetten óvatos technikával. A későbbiekben a kezelt testrész fokozatos, de rendszeres tornáztatása javasolt.

Kontroll a műtét után 1, 6, majd 12 héttel ajánlott. Gyógytorna nem minden esetben szükségszerű, azonban mindenki számára pozitív hatással lehet a gyógyulásra és a regenerációra.

A szakorvosi konzultáció és vizsgálat díja 22.000 Ft (helyszín: Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő).

A konzultáció feltétele az alábbi dokumentációk rendelkezésre állása az előjegyzett vizsgálati időpontban:

- Friss röntgen lelet az érintett testrészről (képi anyag és írásos lelet is!)
- Amennyiben korábban készült MRI vizsgálat az érintett testrészről annak eredménye (írásos és képi anyag is!)
- Amennyiben az érintett testrész korábban operálva volt, a műtéti beavatkozásról szóló kórházi dokumentáció, zárójelentés.

A kezelés pontos díjáról a konzultáció során szakorvosunk ad felvilágosítást, megközelítőleges információért forduljon recepciónkhoz!

További kérdések esetén forduljon bizalommal Dr. Molnár Szabolcs PhD ortopéd-traumatológus főorvosunkhoz, írja meg kérdését ide kattintva!

Munkatársaink - LIPOGEMS® őssejtterápiás kezelés