Milyen korban szükséges a csecsemő ultrahang vizsgálat elvégzése?

A szűrő jellegű ultrahang vizsgálat elvégzésének ideális időpontja 6-8 hetes kor körül van. A csípő ultrahangos vizsgálata 6 hetes kortól 5-6 hónapos korig lehetséges, amíg a combcsont feje porcos

Kinek ajánlott az ultrahang szűrés?

Minden csecsemő ultrahangos szűrése ajánlott, de kiemelten fontos, ha a családban előfordult fejlődési rendellenesség például csípőficam. A baba ultrahangos szűrővizsgálata akkor is ajánlott, ha a baba fejlődése az átlaghoz képest elmarad.

Mire alkalmas a csípő ultrahang vizsgálat?

A csípő ultrahangszűrés segítségével felfedezhetők az egyébként panaszt és tünetet egyelőre nem okozó veleszületett fejlődési rendellenességek vagy a szülés körüli időszakban kialakult elváltozások. A csecsemő ultrahang vizsgálattal olyan rendellenességek is kimutathatók, amik a méhen belüli ultrahangvizsgálatok nem tudnak még kimutatni.

Az ultrahanggal végzett vizsgálat a csecsemő számára fájdalommal, egyéb egészségügyi kockázattal nem jár és korlátlanul ismételhető. Természetesen a legtöbb babánál semmilyen kóros eltérést nem találunk.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, a baba számára nem megterhelő. A vizsgálat végén orvosunk szóban értékeli az eredményt, amelyről a szülő szöveges leírást kap. Szükség esetén segítséget és tájékoztatást nyújtunk a további teendőkkel kapcsolatban.

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!