A gyermeksebészet olyan orvostudományi ágazat, mely a sebészeti és traumatológiai eljárásokat és beavatkozásokat kifejezetten a gyermekkorra specializálva alkalmazza. Gyermekkorban a szervezet folyamatos fejlődése és gyors növekedése sokszor más megközelítésű problémamegoldást igényel, mint a felnőtteknél. Ugyanakkor számos betegség kifejezetten a gyermekkorra, illetve a serdülőkorra jellemző, melyekre szintén gyermekbarát sebészeti megoldást szükséges alkalmazni.

Magánrendelőnkben gyermeksebész szakorvosunk az alábbi panaszokkal várja kis pácienseit:

- gyermekkori mellkas deformitások: tölcsérmellkas (pectus excavatus), tyúkmell (pectus carninatus) – a szegycsont és a bordák rendellenes befelé nyomódása/kitüremkedése. Az esztétikai problémán túl egyéb panaszok kialakulásához is vezethet, ezért fontos szakorvoshoz fordulni konzultáció céljából. Amennyiben szükséges, szakorvosunk a konzultáció során tájékoztatást ad az ún. minimál invazív műtéti korrekció lehetőségeiről.

- lágyéksérv, hereleszállási problémák, vakbélműtét, vándorlép, hasi és medenceüregi laparoscopos műtétek – modern, ún. minimál invazív eljárás, mely során a nagyméretű vágásokkal járó nyitott műtét helyett, csak kisebb 1-2 cm-es metszésen keresztül történik a beavatkozás. A módszerrel a gyermek számára kisebb a műtéti terhelés, valamint a gyógyulási idő jelentősen lecsökken.

- fitymaszűkület és egyéb fütyiproblémák – ezek lehetnek veleszületett vagy szerzett problémák, melyek akár súlyos gyulladásokhoz is vezethetnek. A vizsgálat során szakorvosunk tájékoztatást ad a fityma letapadással, ill. a fityma szűkülettel kapcsolatos teendőkről. Sebészeti megoldást csak indokolt esetben javasolunk!

- gyermekkori térdízületi tükrözés (arthroscopia) – gyermekkorban gyakran előfordulnak kisebb balesetek, esetleg sportbalesetek, melyek során a térd megsérül. A probléma teljes körű feltérképezéséhez és megoldásához gyakran arthroscopos beavatkozás szükséges.

- anyajegy levétel – rutinbeavatkozás, bőrgyógyász szakorvosi javaslatra.

- benőtt körömmel kapcsolatos szakorvosi tanácsadás, szükség esetén annak sebészeti megoldása.

- másodvélemény adása, hasi műtétre készülő páciensnél.

- gyerekek baleseti sebészeti kontrollja, varratszedés. Töréskezelés esetén a gyermek számára minél kevésbé megterhelő rögzítési terv felállítása, szükséges segédeszközök felírása, felhelyezése, betanítása.

Gyermeksebészeti vizsgálat díja: 20.000 Ft

Magánrendelőnkben gyermeksebészeti konzultáció, vizsgálat és kontrollvizsgálat történik. A műtéti beavatkozások külső helyszínen, kórházi körülmények között, szakorvosi egyeztetés alapján történnek. Érvényes magyar társadalombiztosítással a kórházi ellátás térítésmentes.

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a gyermeksebészeti vizsgálat során?

  • Kórelőzmény: szülés és születés körülményeinek tisztázása.
  • Fejlődési rendellenességek kiszűrése, feltérképezése.
  • Jelen panasz(ok) kivizsgálása, megtekintése, esetleges képalkotó diagnosztikai vizsgálat elrendelése, az eredmény megtekintése.A szükséges képalkotó vizsgálatot partnerintézményünkben, külön időpontfoglalás alapján tudjuk biztosítani. Kérjük, forduljon recepciónkhoz!
  • Terápiás javaslat felállítása, részletek átbeszélése a szülővel/gondozóval. A sebészeti műtéti beavatkozás szakorvosi egyeztetés alapján, kórházi körülmények között történik.
  • Összegzés, dokumentáció, ambulánslap készítése.
  • Ajánlott gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz vényre való felírása.
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
  • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
  • A leleteket elektronikus formában kapjuk meg.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  • Műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése szakorvosi egyeztetés alapján, külső helyszínen, kórházi körülmények között. A kórházi ellátás érvényes magyar társadalombiztosítással térítésmentesen vehető igénybe.
  • Vényírás: gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök felírása.
  • Komplex fizioterápia: szakorvosi javaslat alapján, esetleg a műtéti rehabilitáció gyorsítása céljából komplex mozgásterápia és fizikoterápia szakképzett gyermekgyógytornász vezetésével.