A logopédia szó eredeti jelentése beszédnevelés, azonban napjainkra kiterjedt gyógypedagógiai tudományággá fejlődött, amely a beszédzavarok felismerésével és korrekciójával foglalkozik. Fő területei a beszédzavarok kutatása, megelőzése, diagnosztikája, és korrekciója.

Logopédiai vizsgálat díja: 8.000 Ft


Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Gyermeklogopédia

  Gyermekkorban gyakran jelentkezik beszédhiba, beszédzavar. A logopédus az első találkozás alkalmával állapotfelmérést végez, amely során feltárja a lehetséges okokat és differenciáldiagnózist végez. A leggyakoribb gyermekkori beszédproblémák:
  • Dysphasia - megkésett beszédfejlődés, vagy akadályozott beszédfejlődés (organikus okra vezethető vissza) kezelése.
  • Dyslalia: - hangzótévesztés, hangzócserék (pl. pöszeség) kezelése.
 • Felnőttlogopédia

  • Az agyi érrendszeri károsodás (agyvérzés, trauma) gyakran a beszéd-kivitelezési és beszédértési képesség, az olvasás-, írásképesség csökkenéséhez vezet. Logopédiai szakrendelésünkön első alkalommal állapotfelmérés történik, amely alapján logopédiai szakvélemény készül beszédkészség aktuális statusáról. Kezelési tervet készítünk, amely a páciens számára legmegfelelőbb terápiát tartalmazza. A kezelések 60 perces, egyénre szabott terápiák.
  • Amennyiben a képességvesztés stroke, agysérülés következménye, neurológiai szakvélemény javaslunk, a logopédia mellett komplex terápia neuropszichológia, fizioterápia, ergoterápia meghatározásához.