A neurológia, magyarul ideggyógyászat, a központi és perifériás (környéki) idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó orvosi tudományág. A Budai Mozgásszervi Magánrendelőben -egyedülállóan Magyarországon - stroke agyi érkatasztrófán átesett betegek részére járóbeteg rehabilitációt végzünk.

A módszer különlegessége, hogy egyszerre több képességet fejlesztünk, a mozgásképességen túl beszéd, írás, olvasás, memóriazavarokat és a psziché együttes támogatásával érünk el jobb eredményeket. Neurológiai állapotfelmérés után logopédus, neuropszichológus, gyógytornász, ergoterapeuta együttes segítségével 8 hetes kurzusokat tartunk. További információért forduljon recepciónkhoz.

Neurológiai vizsgálat díja: 15.000 Ft – 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 FtKérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a neurológiai vizsgálat során?

  Rövid előjegyzési idő biztosításával a következő idegrendszeri betegségek kórismérését, kezelését, a szükséges ellenőrző vizsgálatok koordinálását, a beteg hosszútávú szakmai gondozását akár a háziorvossal együttműködve:
  • Stroke (agyérbetegségek, szélütés, gutatütés), stroke veszélyeztetettség megállapítása, kiegészítő vizsgálatok megszervezése, stroke-on átesett betegek gondozása rizikófaktorokra lebontva, ellenőrzések megtervezése, további vizsgálatok mergszervezése, rendszeres ellenőrzés, megfelelő, a betegség okára specifikus gyógyszerelés kialakítása, életvezetési tanácsok.
  • Sclerosis multiplex: diagnosztika, differenciális diagnosztika, etiológiának megfelelő kezelés indikálása, a kezelés megszervezése, rendszeres ellenőrzés, életmódi tanácsok adása.
  • Szédülés: a szédülést általában a fej mozgatását érzékelő belső fül egyensúlyszervének rendellenes működése okozza. A vertigóval együtt az esetek többségében megjelenik egy rendellenes, ritmusos szemmozgás is. A szédülés okának felderítése az elsődleges cél. Neurológiai rendelésünkön oki diagnózis felállítása, a diagnosztikus vizsgálatok megszervezése után terápiás javaslat adása.
  • Fejfájás: a fejfájás okának kivizsgálása neurológus feladata. A körülmények részletes felderítése, a panaszok kezdete, folyamata, a tünetek értékelés történik. A kivizsgálás során az ok felderítése hozza meg a terápiás célkitűzést. A fejfájás lehet tensiós, amikor a nyak és tarkóizmok merevsége váltja ki a fájdalmakat. A kezelés ilyenkor gyógytorna, lazító gyakorlatok, fizikoterápia. Lehet migrénes, vagy egyéb szervi ok. Kivizsgálshoz labor, koponya CT, MRI, EMG vizsgálatokra lehet szükség.
  • Járászavar, ideggyulladások, Parkinson betegség, különböző túlmozgások, bénulások differenciális diagnosztikája, feledékenység okának ferlderítése, derék-és nyakfájdalmak.
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
  • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
  • A leleteket elektronikus formában kapjuk meg.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  • vényírás: gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök felírása
  • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
  • fizikoterápia: ultrahang, elektroterápia, bioptron kezelés,lökéshullám kezelés
  • műtétek: indikáció esetén idegsebészei konzilum, szükség esetén műtétek megszervezése partnerintézményeinkben kórházi fekvőbeteg osztályon a vizsgáló szakorvos javaslata alapján